Wat wij doen

Ontwerp

Bij het ontwerpen van een nieuwe tuin of het herinrichten van een bestaande tuin is het overleg met de klant het belangrijkste onderdeel. Welke kleuren en vormen wilt u? Wilt u een strak vormgegeven tuin of mag het allemaal wat weelderiger zijn? Wilt u veel of weinig onderhoud? Met deze wensen in het achterhoofd maken wij vervolgens een bijpassend basisontwerp met de daarbij horende plantenkeuze.

Door een weloverwogen keuze voor bepaalde planten verandert de tuin door de seizoenen heen. Bloei in zowel het voorjaar en de zomer, vervolgens een kleurenpracht in de herfst, maar ook de kleur van wintergroene planten in de winter.

Met het basisontwerp keren we terug naar de klant teneinde het te bespreken, waarbij indien gewenst ook zaken als verlichting, beregening (sproeiers), bestrating en de elektriciteitsvoorziening (“waar wil ik stopcontacten hebben?”) meegenomen worden. Pas nadat het ontwerp definitief goedgekeurd is, gaan we aan slag.

Op deze manier proberen we te bereiken dat de wensen van de klant gekoppeld aan onze expertise ook daadwerkelijk leiden tot de “droomtuin” voor onze klant.

Aanleg

Om van een ontwerp op papier te komen tot een prachtig uitgevoerde tuin is een kunst op zich. De sleutel ligt hierbij in een vakbekwame en zorgvuldige aanleg van de tuin.

Ook gezien de onderhoudskosten en de levensduur van de tuin is een gedegen aanleg belangrijk. Een goed begin is het halve werk zogezegd.

Tot de aanleg behoren de meest uiteenlopende werkzaamheden: grondwerk (uitgraven van paden, rooiwerk), waterpartijen en vijvers, sierbestrating, houten afscheidingen en uiteraard het beplanten van de tuin.

Daarnaast worden ook zaken als tuinverlichting, sproeiers (beregening), electriciteitsvoorziening (stopcontacten) en zelfs de inzet van grotere machines (bijvoorbeeld bij graaf- en rooiwerk) door ons verzorgd.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze aanpak en werkwijze om tot een prachttuin te komen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.