Ontwerp

Bij het ontwerpen van een nieuwe tuin of het herinrichten van een bestaande tuin is het overleg met de klant het belangrijkste onderdeel. Welke kleuren en vormen wilt u? Wilt u een strak vormgegeven tuin of mag het allemaal wat weelderiger zijn? Wilt u veel of weinig onderhoud? Met deze wensen in het achterhoofd maken wij vervolgens een bijpassend basisontwerp met de daarbij horende plantenkeuze.

Door een weloverwogen keuze voor bepaalde planten verandert de tuin door de seizoenen heen. Bloei in zowel het voorjaar en de zomer, vervolgens een kleurenpracht in de herfst, maar ook de kleur van wintergroene planten in de winter.

Met het basisontwerp keren we terug naar de klant teneinde het te bespreken, waarbij indien gewenst ook zaken als verlichting, beregening (sproeiers), bestrating en de elektriciteitsvoorziening (“waar wil ik stopcontacten hebben?”) meegenomen worden. Pas nadat het ontwerp definitief goedgekeurd is, gaan we aan slag.

Op deze manier proberen we te bereiken dat de wensen van de klant gekoppeld aan onze expertise ook daadwerkelijk leiden tot de “droomtuin” voor onze klant.

Tarieven overzicht

Instaptarief
€ 100,- excl. 21% BTW

Voortuin
€ 100 – € 600,- excl. 21% BTW  afhankelijk van aantal m2 en wensen/aanpassingen

Achtertuin of gehele tuin
€ 500 – € 1000  excl. 21% BTW afhankelijk van aantal m2 en wensen + werkzaamheden

In overleg kan het ontwerpen ook op uurbasis. Dit zal dan op basis van nacalculatie zijn.

Wilt u eens in gesprek met een professionele hovenier om de mogelijkheden voor uw tuin te bespreken?

We komen graag vrijblijvend een kijkje nemen om met u te bespreken hoe u uw tuin nog mooier krijgt.

Erfbeplantingsplannen

Indien u voor uw locatie een wijziging van het bestemmingsplan wenst, wordt een landschappelijk inpassingsplan gevraagd. De locatie moet vaak een streekeigen, landelijke inrichting krijgen. Iedere gemeente heeft hiervoor zijn eigen regels voor wat betreft de eisen voor het plan. Hierin zitten naast het erfbeplantingsplan, vaak ook onderdelen bij over de historie van het gebied en een onderhoudsplan.

Alles waar de gemeente of provincie om vraagt wordt hierin beschreven. Onze ontwerpster Wilma heeft inmiddels ruime ervaring met deze plannen en helpt u graag met het realiseren van het gevraagde beplantingsplan. Wilma zal contact hebben met u en de instantie welke erom vraagt. Ook voor de aanleg hiervan kan u uiteraard bij ons terecht.